lamotek.pl

Tatar wołowy w omlecie sojowym • przepis • składniki • przygotowanie

Tatar z jajkiem? Oczywiście! Ale w zupełnie nowy sposób! Spróbuj połączenia siekanego, tatara wołowego z omletem sojowym.

Tatar wołowy w omlecie sojowym

Tatar z jajkiem? Oczywiście! Ale w zupełnie nowy sposób! Spróbuj połączenia siekanego, tatara wołowego z omletem sojowym.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cebula dymka - 2 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
ogórek kiszony - 1 szt.
ogórek konserwowy - 1 szt.
olej słonecznikowy - 70 ml
polędwica wołowa - 200 g
grzyby marynowane - 2 łyżki
jajko - 2 szt.
sos sojowy - 40 ml
musztarda - 1 łyżeczka

Instrukcje przygotowania

1.SMAŻYMY OMLET:
Jaja roztrzepujemy, doprawiamy sosem sojowym oraz pieprzem. Na patelni smażymy bardzo cienkie omlety (grubości naleśnika).
2.SIEKAMY MIĘSO:
Do drobno posiekanego mięsa dodajemy olej i dokładnie mieszamy. Następnie mięso łączymy z pokrojonymi ogórkami (kiszonym i marynowanym), posiekanymi cebulami i podgrzybkami, dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy pieprzem. Tatar zawijamy w omlety, kroimy na małe kawałki. Podajemy z musztardą.
Tatar wołowy w omlecie sojowym

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

SMAŻYMY OMLET

Jaja roztrzepujemy, doprawiamy sosem sojowym oraz pieprzem. Na patelni smażymy bardzo cienkie omlety (grubości naleśnika).

2

SIEKAMY MIĘSO

Do drobno posiekanego mięsa dodajemy olej i dokładnie mieszamy. Następnie mięso łączymy z pokrojonymi ogórkami (kiszonym i marynowanym), posiekanymi cebulami i podgrzybkami, dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy pieprzem. Tatar zawijamy w omlety, kroimy na małe kawałki. Podajemy z musztardą.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

985,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

246,4 kcal

🥑

Tłuszcz

18,6 g

🌾

Węglowodany

3,8 g

🥬

Błonnik

15,6 g

💪

Białko

15,6 g

Podobne przepisy