Śniadaniowe bubble waffles z jajkiem sadzonym i warzywami • przepis • składniki • przygotowanie
Wytrawne bubble waffles to świetny pomysł na lunch lub niecodzienne śniadanie! Jajko, świeże warzywa i oliwki zawinięte w gofrowy rożek to połączenie, które pokochasz!

Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA BUBBLE WAFFLES
Jajka łączymy w misce lub w naczyniu miksera z mlekiem i olejem. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i sól. Ciasto miksujemy na najwyższych obrotach lub ubijamy za pomocą rózgi kuchennej do uzyskania jednolitej konsystencji.
SMAŻYMY BUBBLE WAFFLES
Formę do gofrów smarujemy olejem za pomocą silikonowego pędzelka. Wlewamy porcję ciasta, tak by wypełniło ono zagłębienia formy. Zamykamy gofrownicę i smażymy ok. 2 minut, aż gofr nabierze złotego koloru.
SMAŻYMY JAJKA
Jajka smażymy na maśle na rozgrzanej patelni do momentu, w którym żółtka zaczną gęstnieć.
SKŁADAMY BUBBLE WAFFLES
Na wystudzonych gofrach układamy kolejno: sałatę, pomidor i ogórek pokrojone w plastry, pokrojone oliwki i sadzone jajko. Dekorujemy listkami świeżej bazylii.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3604,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
600,7 kcal
Tłuszcz
26,2 g
Węglowodany
73,3 g
Błonnik
19,8 g
Białko
19,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Naleśniki w sosie piwnym
Nieco mniej słodka odmiana słynnych naleśników crêpes suzette. Niezwykle aromatyczny sos z wykorzystaniem piwa APA, jabłka i miodu z pewnością trafi w niejedne gusta!

Bitki z szynki z dzika
Naucz się przyrządzać dziczyznę z Kuchnią Lidla! Wypróbuj przepis na doskonałe bitki z szynki z dzika!

Pieczone jabłka
Prosty sposób na małe co nieco. Miąższ pieczonego jabłka rozpływa się w ustach, a bakaliowy farsz daje przyjemną słodycz.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

BLT, czyli kanapka w stylu amerykańskim z bekonem, sałatą i pomidorem
Kanapka inspirowana kuchnią amerykańską. Idealnie podsmażone kromki chleba tostowego, które ukrywają plastry chrupiącego bekonu i soczystego pomidora, to świetny pomysł na śniadanie!

Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka faszerowane tuńczykiem to szybka i smaczna przekąska, idealna na różne okazje. Połączenie kremowego żółtka i tuńczyka tworzy wyrazisty, delikatnie słony smak, który doskonale komponuje się z dodatkiem majonezu lub musztardy czy innych składników. To danie jest proste do przygotowania, a jednocześnie efektowne na talerzu, szczególnie gdy udekorujesz je świeżymi ziołami.

Fit deser à la Monte
Fit wersja popularnego deseru czekoladowo-orzechowego. Spróbuj tej pysznej słodkiej przekąski według przepisu Kingi i ciesz się smakiem z dużą ilością białka oraz niewielką zawartością cukru!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Gulasz z dzika z grzybami
Przyrządź doskonały obiad z dziczyzny – gulasz z dzika z grzybami według pomysłu Grzegorza Russaka!

Muffiny z wiśniami
Połączenie wiśni z czekoladą zawsze smakuje doskonale. Poznaj przepis na muffinki z jogurtem, wiśniami i polewą czekoladową!

Beza z truskawkami
Wyjątkowa odsłona klasycznej pavlovej w formie wieńca. Ta krucha i jednocześnie rozpływająca się w ustach beza z truskawkami to idealna propozycja na lato i nie tylko. Spróbuj!