lamotek.pl

Kanapki z grilla ze schabem i szparagami • przepis • składniki • przygotowanie

Wyjątkowe kanapki z grillowanymi szparagami, pysznym pieczonym schabem i ciągnącym się serem. Świetne połączenie przy okazji grilla lub na kolację w chłodniejszy, letni wieczór.

Kanapki z grilla ze schabem i szparagami

Wyjątkowe kanapki z grillowanymi szparagami, pysznym pieczonym schabem i ciągnącym się serem. Świetne połączenie przy okazji grilla lub na kolację w chłodniejszy, letni wieczór.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

chleb żytni - 4 kromki
oliwa z oliwek - 2 łyżki
schab pieczony - 100 g
ser cheddar - 8 plastrów
sól - 1 szczypta
szparagi zielone - 150 g

Instrukcje przygotowania

1.GRILLUJEMY SZPARAGI:
Odrywamy i wyrzucamy zdrewniałą część szparagów. Tak przygotowane warzywa nacieramy 1 łyżką oliwy i układamy obok siebie na patelni grillowej. Szparagi grillujemy ok. 5 minut. Pod koniec grillowania oprószamy solą.
2.PRZYGOTOWUJEMY KANAPKI:
Kromki chleba skrapiamy 1 łyżką oliwy. Na 2 kromkach układamy kolejno: 2 plasterki sera, grillowane szparagi, plasterki pieczonego schabu i kolejne 2 plasterki sera. Kromki ze składnikami przykrywamy pozostałymi kromkami. Kanapki grillujemy ok. 4 minut z każdej strony na patelni grillowej lub na ruszcie rozgrzanego grilla.
Kanapki z grilla ze schabem i szparagami

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

GRILLUJEMY SZPARAGI

Odrywamy i wyrzucamy zdrewniałą część szparagów. Tak przygotowane warzywa nacieramy 1 łyżką oliwy i układamy obok siebie na patelni grillowej. Szparagi grillujemy ok. 5 minut. Pod koniec grillowania oprószamy solą.

2

PRZYGOTOWUJEMY KANAPKI

Kromki chleba skrapiamy 1 łyżką oliwy. Na 2 kromkach układamy kolejno: 2 plasterki sera, grillowane szparagi, plasterki pieczonego schabu i kolejne 2 plasterki sera. Kromki ze składnikami przykrywamy pozostałymi kromkami. Kanapki grillujemy ok. 4 minut z każdej strony na patelni grillowej lub na ruszcie rozgrzanego grilla.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1107,5 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

553,7 kcal

🥑

Tłuszcz

21,6 g

🌾

Węglowodany

61,1 g

🥬

Błonnik

8,5 g

💪

Białko

28,3 g

Podobne przepisy