Grillowane banany z sosem i lodami waniliowymi • przepis • składniki • przygotowanie
Deser z grilla? O tak. Przekonaj się, jak pyszne mogą być upieczone na ruszcie banany podane z lodami.

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
SOS SOK Z
3 pomarańczy , 80 g masła, przyprawę korzenną, cynamon oraz cukier trzcinowy zagotowujemy, często mieszając, aż do uzyskania konsystencji sosu.
GRILLOWANE BANANY NIEOBRANE
4 banany układamy na grillu (grillujemy nad żarem, a nie nad ogniem) pod przykryciem do momentu, aż staną się czarne i nabiorą miękkości.
BANANY ŚCIĄGAMY Z
rusztu grilla, nacinamy skórkę wzdłuż, układamy na talerzu.
JAK PODAWAĆ CAŁOŚĆ
polewamy przygotowanym sosem, podajemy z lodami waniliowymi.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2857,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
476,3 kcal
Tłuszcz
24,2 g
Węglowodany
61,5 g
Błonnik
6,3 g
Białko
6,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pierogi ruskie
Absolutna klasyka polskiej kuchni i kwintesencja smaku, za którym się tęskni. Delikatne, sprężyste ciasto otulające aksamitne nadzienie z kremowego twarogu i ziemniaków, zwieńczone idealnie zeszkloną cebulką lub chrupiącymi skwarkami. Pierogi ruskie to danie-symbol, kulinarny pewniak! Oto przepis, który trzeba znać.

Zupa z cukinii - krem z grzankami
Szybka w przygotowaniu zupa z cukinii z grzankami z serkiem i czosnkiem niedźwiedzim na pewno zachwyci Cię wyjątkowym smakiem!

Ciasteczka marchewkowo-bananowe
Doskonałe ciasteczka na drugie śniadanie! Łatwe, szybkie w wykonaniu. Można je chrupać na przerwie w szkole!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
Pachnące świeżym rozmarynem, miętą i tymiankiem delikatne kotlety z jagnięciny to idealny pomysł na mięsny obiad.

Pulpeciki na parze – obiad dla malucha
Mięso z indyka, kasza, warzywa i odrobina startego jabłka – z takich składników przygotujesz pulpeciki na parze, wykorzystując przepis Kingi. Dzieci je pokochają!

Wrap z placuszkami z komosy ryżowej
Domowy wrap z pyszną sałatką z kiszonych buraków i placuszkami z komosy ryżowej to świetny pomysł na sycący obiad.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wieprzowina z kapustą po chińsku
Mięso przygotowane w marynacie w orientalnym stylu, które nie tylko wybornie smakuje, ale również kusi swym wyglądem.

Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
Połączenie pizzy i focaccii, czyli pinsa, to pieczywo, na które mogą trafić Twoje ulubione dodatki! Kinga proponuje połączenie przysmaków w styli włoskim: pomidorów, szynki, burraty i pesto. Sprawdź, jak razem tworzą proste i pyszne danie.

Trifle makaronikowe
Trifle makaronikowe to deser, który naprawdę zaskakuje! Sprawdź, jak łatwo go przygotować, a potem odtwórz w swojej kuchni i spróbuj tego połączenia smaków.