lamotek.pl

Croissant z pesto i francuskim serem • przepis • składniki • przygotowanie

Delikatny i chrupiący croissant podany z aromatycznym czerwonym pesto i francuskim serem pleśniowym to wspaniały pomysł na śniadanie lub kolację. Sprawdź, jak proste w przygotowaniu mogą być pyszne posiłki!

Croissant z pesto i francuskim serem

Delikatny i chrupiący croissant podany z aromatycznym czerwonym pesto i francuskim serem pleśniowym to wspaniały pomysł na śniadanie lub kolację. Sprawdź, jak proste w przygotowaniu mogą być pyszne posiłki!

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

croissant - 1 szt.
rukola - 10 g
pesto czerwone - 1 łyżka
pomidorki koktajlowe - 2 szt.
figa - 0,5 szt.
ser coulommiers de caractère - 2 plastry

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY CROISSANTA:
Croissanta przekrawamy wzdłuż na pół, uważając, aby nie przekroić go do końca. Jedną połówkę smarujemy czerwonym pesto.
2.PODAJEMY CROISSANTA:
Pomidorki kroimy na pół, a figę w plastry. Tak przygotowane składniki wraz z rukolą i serem umieszczamy w croissancie.
Croissant z pesto i francuskim serem

Czas przygotowania

5 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY CROISSANTA

Croissanta przekrawamy wzdłuż na pół, uważając, aby nie przekroić go do końca. Jedną połówkę smarujemy czerwonym pesto.

2

PODAJEMY CROISSANTA

Pomidorki kroimy na pół, a figę w plastry. Tak przygotowane składniki wraz z rukolą i serem umieszczamy w croissancie.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

388,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

388,2 kcal

🥑

Tłuszcz

20,3 g

🌾

Węglowodany

43,6 g

🥬

Błonnik

3,1 g

💪

Białko

8,1 g

Podobne przepisy

Croissant z pesto i francuskim serem - przepis, składniki, przygotowanie | lamotek.pl